A kerti sütögetés sokak fantáziáját elindítja, ami érthető, hiszen remek időtöltésről van szó, főleg ha szép az időjárás. A barbecue pác számtalan eltérő ízben kapható, ezáltal pedig hatalmas könnyítést tapasztalhatunk a főzés során. Azt szokták javasolni a hozzáértők, hogy minél korábban érdemes beletenni a szószba a húst, lehetőleg több órát hagyjuk, hiszen annál alaposabban beivódnak a rostokba a zamatok.
Mindez a munkafolyamat szervezés része, hiszen pontosan annyi idő megy rá a szósz hússal való összekeverésére, ha erre később vagy korábban kerítünk sort. A különbség ugyanakkor hatalmas, hiszen néhány perc alatt közel sem lehet annyira intenzív az ízek összhatása.
A barbecue pác nagyszerű találmány és azt is érdemes ezzel kapcsolatban elmondani, hogy több formában létezik. Akár porok formájában is kapható, de a most tárgyalt pác is remek megoldás, sőt, talán ez a legideálisabb. Szakértők alapos próbálkozásai során derült fény erre a módszertanra, amit minden főzni kedvelőnek érdemes megfontolni.