A mai világban, ami tele van fontos eseményekkel és szédítő változásokkal, mindig jókedvűnek kell lennünk. Ha pedig mindezt természetes módon szeretnénk elérni, egy csésze frissítő ital reggel vagy a munkaszünetben segíthet ebben. Semmi sem élénkítőbb, mint egy frissen őrölt kávébabból készült ital.
Egyetlen eszpresszó sem hagy akkora hatást maga után, mint egy prémium kávé, a maga gazdag íz- és illatvilágával. A kávé olyan ital, aminek a népszerűsége három tulajdonságon alapul: a testet élénkítő képessége, az egyedülálló íze és a finom illata. Az első jellemző gyakorlatilag minden feketében jelen van, de ahhoz, hogy a prémium kávé másik két jellemzője is jelen legyen a csokorban, erőfeszítéseket kell tenni. Sok ínyenc ismeri a prémium kávékat, de igazán márkás terméket még senki sem látott őrölt formában a polcon heverni.
Miért van ez így? Ez nagyon egyszerű. A közvetlenül a főzés előtt őrölt kávébabok adják a legtöbb aromát az italnak. Ezért van az, hogy a kávétermelők, akiknek fontos a termékeik hírneve, soha nem állítanak elő őrölt prémium kávét.