Ma már gyermekeink is tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos nyers tápanyagot fogyasztani. A mesékben is azt látják, hogy az erdei állatok bogyós gyümölcsöket fogyasztanak. Így nekünk is könnyebb dolgunk van, ha vörösáfonya kerül a lurkó tányérjára.
A piros bogyók számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Képesek felvenni a harcot a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben, emellett pedig erősítik az immunrendszert is. Ha csemeténk tetszését nem nyerte el nyersen az édes-savanykás íz, érdemes megpróbálkoznunk a vörösáfonyás turmixszal vagy pedig végső esetben a süteménnyel.
Ez utóbbit természetesen ne cukorral, hanem steviával édesítsük! Ami a nagyobbakat illeti, a vörösáfonya jótékony hatással bír a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a bőrbetegségek, a húgyúti fertőzések, de még a daganatos megbetegedésekkel szemben is. Abban az esetben is érdemes fogyasztani, ha a természet kegyes volt velünk, és nem sújtanak bennünket egészségügyi gondok. Ha rendelkezünk kerttel, megpróbálkozhatunk a vörösáfonya termesztésével is.