Amerikába az égetett szeszes italokat a skót és az ír gyarmatosítók hozták magukkal és ők fektették le az amerikai whiskey gyártás alapjait is. Így ez az ital nem tekinthető kimondottan amerikainak, ám van egy formája, amiről ez elmondható.
Ez pedig a sokak által ismert és kedvelt bourbon whiskey. Ez az ital igen népszerű az Amerikai Egyesült Államokban, hiszen valódi amerikai termék. De lássuk, miben különbözik a többi gabonából készült hasonló italoktól!
Először is csak azok a gabonapárlatok viselhetik a bourbon whiskey nevet, amelyek legalább 51 százalékban kukoricából készültek. A kukorica ilyen nagymennyiségű jelenléte édesebbé, lágyabbá teszi ezt az alkoholos italt. A lágyságát továbbfokozza az érlelés módja.
Ezt ugyanis nem egyszerű tölgyfahordóban érlelik, mint a többi whisky-t általában. Kizárólag új, belülről elszenesített tölgyfahordóban lehet érlelni és legalább 4 évet kell abban eltölteniük. A bourbon whiskey színét és jellegzetes ízét is ennek az elszenesített hordónak köszönheti többek között, így egyedülálló íz-világgal rendelkezik.